Meghalt a Goldfinger Bond-lánya

Margaret Nolan az Egy nehéz nap éjszakája című Beatles-film és a Folytassa-sorozat mellett leginkább a Goldfinger című James Bond filmből volt ismert.

Margaret Nolan október ötödikén bekövetkezett halálának hírét a hétvégén fia, Oscar Deeks erősítette meg - írja a Variety.

A színésznő 1943 októberében született és Londonban, modellként kezdte pályafutását. 1964-ben a Goldfinger című Bond-filmben Dink, a 007-es (Sean Connery) masszőre szerepében tűnt fel. Abban az évben játszott a Beatles Egy nehéz nap éjszakája című filmjében is. Bár a Goldfingerben Margaret Nolan kis szerepet kapott, feledhetetlen volt, mivel

aranyszínűre festett teste megjelent a főcímben

a film plakátjain, a lemezeken és könyveken. Ezután fotózták a Playboy magazinban is. A brit Folytassa-sorozatban először 1965-ben szerepelt, majd a hetvenes évektől többször is visszatért a produkcióba, összesen hat részben. A hetvenes évek bűnügyi sorozatában, a Minden lében két kanál című szériában is szerepet kapott. A nyolcvanas évek közepén

felhagyott a filmezéssel, 2011-ben láthattuk ismét

a The Power of Three című vígjátékban. Nolan Spanyolországban élt és fotózással foglalkozott. Fotómontázsait Londonban is kiállították.

Nyitókép: CC BY-SA 4.0, https://en.wikipedia.org/w/index.php?curid=54091944

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!