Meghalt José Padilla, Ibiza alap DJ-je

A híres ibizai lemezlovas, José Padilla halálát vastagbélrák okozta.

 A 64 évesen elhunyt José Padilla halálhírét Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra családja, hétfőn. Padilla vasárnap éjjel álmában halt meg Ibizán. Családja és barátai köszönik, hogy sokan próbálták adományaikkal és üzeneteikkel könnyebbé tenni a zenész utolsó hónapjait.

"Az ibizai naplemente már sohasem lesz ugyanolyan nélküle,

de gyönyörű zenéje mindörökre velünk marad" - írták a közösségi médián. Padilla 2019-ben járt utoljára Magyarországon - a Nagyon Balatonon, Zamárdiban lépett fel.
José Padilla több mint tucatnyi lemezből álló eklektikus válogatásszériája, az 1993-ban elkezdett Café del Mar-sorozat, az azonos nevű ibizai klub védjegye.

José Padilla 1975-ben költözött Ibizára,

és több mint másfél évtized múlva lett a naplementéiről híres Café del Mar nevű szórakozóhely állandó lemezlovasa - addig pincér volt. Mivel a hajnali órákban kapott játékidőt, a napszakhoz illő, nyugodt hangulatú szettjeivel, s az ebből válogató CD-sorozattal tette híressé a klubot és szerzett magának hírnevet.

A kétezres évektől szólólemezekkel is jelentkezett.

Padilla július elején közölte, hogy  hamarosan megoperálják, vastagbélrák miatt. Utoljára augusztus 20-án írt arról, hogy műtétje után otthon lábadozik. Remélte, hogy idővel felgyógyul.

Nyitókép: José Padilla Dino kutyájával (José Padilla Facebook oldala)

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!