Meleg is lesz, hideg is lesz a héten

Többfelé lesz harminc foknál is melegebb a hét elején. Csütörtöktől viszont hidegfront jön, onnantól maximumok inkább húsz fok körül alakulnak.

Szombaton a leghidegebb órákban helyenként egy fokosra is lehűlhet a levegő - jelezte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hétfőn, kedden és szerdán többnyire derült

vagy kissé felhős időjárás várható csapadék nélkül. Hétfőn a legalacsonyabb hőmérséklet általában 10-16 fok között alakul, de az északi völgyekben, homokhátságokon ennél pár fokkal hűvösebb, vízpartokon, magasabban fekvő helyeken melegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 27-33 fok között valószínű. Kedden és szerdán a minimum hőmérséklet 10-17, a maximum hőmérséklet 27-32 fok között várható.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés

mellett egyre többfelé előfordulhat zápor, zivatar, eleinte főleg nyugaton és északon, majd másutt is. A szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatar térségében viharos lökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 11-17 fok lesz. Napközben általában 26-31 fokig melegszik a levegő, nyugaton és északon helyenként viszont csak 24 fok körül alakulnak a csúcsértékek.

Pénteken több órára kisüt a nap.

Kezdetben délen, napközben még elsősorban a Duna-Tisza közén és északkeleten fordulhat elő néhol zápor, zivatar. Nagy területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-12, a legmagasabb hőmérséklet általában 17-22 fok között valószínű.

Szombaton napos időre van kilátás.

Csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet 1-9, a maximumhőmérséklet 18-23 fok között alakul. Vasárnap a hajnali pára-, illetve ködfoltok megszűnése után hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Csapadék nem várható. A leghidegebb órákban 5-11 fok lesz. Napközben 21-26 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!