Mennyire hűt egy jó hűtőszekrény?

A tökéletes hőmérséklet segít abban, hogy ételeink minél tovább elálljanak, illetve a fagyasztott termékek állaga se romoljon.

A hűtőrészben az ajánlott hőmérséklet 4 °C alatt van, a fagyasztóban pedig a -18 °C lenne az ideális. És bár rengeteg fajta hűtő létezik – egy sor fontos vagy éppen furcsa extrával, alig kihasznált képességgel –, tűpontosan működő hőmérőt viszonylag kevés márka tesz a gépeibe. Szerencsére a hiány viszonylag könnyen orvosolható, csak szerezzünk be gyorsan egy konyhai hőmérőt! Ezután érdemes tesztelni a hőmérsékletet: miként reagál a hűtőszekrény a gyakori nyitogatásra vagy a külső fokokra, illetve

mennyire tartja a beállított állandó hőmérsékletet.

Ellenőrizzük gyakran a hőmérőt, és próbáljuk minél kevesebbet nyitogatni a hűtőajtót! Ez különösen fontos nyáron vagy ha éppen főzünk, azaz nagyon meleg van a konyhánkban. És még egy fontos dolog a végére: egyáltalán nem mindegy, hogy az élelmiszereket hogyan helyezzük el a hűtőben. Ne terheljük túl a gépünket, az ételeket, alapanyagokat pedig próbáljuk minél egyenletesebben elosztani a polcokon, így szabadon tud benne áramlani a levegő.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!