2019.06.03. Italy
És mit csináljanak a vegánok?
A táplálkozással foglalkozó cikkek, magazinok egyik gyakran boncolgatott témája a növényi fehérjék kérdése -
írja az Ízes Élet. Mi a helyzet azokkal, akik vegán életmódot folytatnak, és nem csak húst, hanem tejtermékeket és tojást sem fogyasztanak? Tény, hogy
a zöldségfélék rendkívül tápláló élelmiszerek,
de a legtöbbjükből nem tudunk fehérjében dús ételeket készíteni. Bár
egyes zöldség félékben lehet
kimondottan magas a fehérje tartalom, azonban ha összehasonlítjuk például a babbal és más hüvelyesekkel, vagy a quinoával és a szójával, akkor láthatjuk, hogy egyedüli fehérjeforrásnak nem teljes értékűek és kielégítőek. Ez tehát azt jelenti, hogy amennyiben csak zöldségféléket eszünk, valószínűtlen, hogy elég fehérje kerül a szervezetünkbe. Természetesen, aki jól érzi magát a bőrében a vegán életmód hatására, nem szükséges feladnia azt, hiszen nem csak csirkehússal, tojásokkal és hallal lehetséges szervezetünkbe juttatni a megfelelő mennyiségű fehérjét, létezik több növényi lehetőség a zöldségeken kívül is.
Az egyes zöldségek konkrét fehérje tartalmáról
olvass tovább itt!