Mennyi fehérje forrása egy zöldség?

És mit csináljanak a vegánok?

A táplálkozással foglalkozó cikkek, magazinok egyik gyakran boncolgatott témája a növényi fehérjék kérdése - írja az Ízes Élet. Mi a helyzet azokkal, akik vegán életmódot folytatnak, és nem csak húst, hanem tejtermékeket és tojást sem fogyasztanak? Tény, hogy

a zöldségfélék rendkívül tápláló élelmiszerek,

de a legtöbbjükből nem tudunk fehérjében dús ételeket készíteni. Bár egyes zöldség félékben lehet kimondottan magas a fehérje tartalom, azonban ha összehasonlítjuk például a babbal és más hüvelyesekkel, vagy a quinoával és a szójával, akkor láthatjuk, hogy egyedüli fehérjeforrásnak nem teljes értékűek és kielégítőek. Ez tehát azt jelenti, hogy amennyiben csak zöldségféléket eszünk, valószínűtlen, hogy elég fehérje kerül a szervezetünkbe. Természetesen, aki jól érzi magát a bőrében a vegán életmód hatására, nem szükséges feladnia azt, hiszen nem csak csirkehússal, tojásokkal és hallal lehetséges szervezetünkbe juttatni a megfelelő mennyiségű fehérjét, létezik több növényi lehetőség a zöldségeken kívül is.

Az egyes zöldségek konkrét fehérje tartalmáról olvass tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!