Minden eddiginél többen jelentkeztek a Balaton átevezésére

Rekordszámú, több mint 2000 nevezés érkezett a jövő vasárnapi Hervis Balaton-átevezésre.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) tájékoztatása szerint a Badacsony és Fonyód közötti 9 kilométeres táv kajakban, kenuban, SUP-on de akár sárkányhajóban lapátolva is megtehető a vitorlásokból álló vízi folyosón keresztül. Az útirány a Balaton déli partjáról vezet át Badacsonyba és vissza. A rajt és a cél Fonyódon a kutyás strandon lesz. A verseny központjában a táv teljesítése után szórakozási lehetőségek várják az átevezőket.
A Hervis Magyarország amellett, hogy névadója a futamnak,

közel ötven fővel részt is vesz a versenyen.

Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke szerint a nevezés már meghaladta a tavalyi számot. Az elnök idén is vízre száll, és a sportág egykori klasszisai is ott lesznek az eseményen, hirdetve a mozgás fontosságát, népszerűsítve a természetet és a vízi sportokat. A szövetség halad a korral, alkalmazza az új vízi eszközöket is. Az MKKSZ elnyerte a 2021-es SUP-világbajnokság rendezési jogát, ezt az eseményt pedig jövő szeptemberben Balatonfüreden tartják, az időponttal azt is hangsúlyozzák, hogy a Balaton nem csak nyáron élvezhető - mondta.
A Balaton-átevezésre a jövő hét végéig lehet nevezni, vagy a helyszínen az előző napon 12 és 17 óra, illetve a rendezvény napján 6.30 és 11 között.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!