Mindent beismert a hírhedt kaliforniai sorozatgyilkos

A hírhedt kaliforniai sorozatgyilkos minden vádpontban bűnösnek vallotta magát.

A 74 éves Joseph James DeAngelot több mint negyven év bujkálás után tartóztatták le, 2018-ban. A férfi vádalku keretében ismert be tizenhárom gyilkosságot, mintegy ötven nemi erőszakot és több mint száz betörést, amelyet Sacramentóban és környékén, San Franciscóban és Dél-Kaliforniában követett el, 1976 és 1986 között.

Az évtizedeken keresztül felderítetlen bűnügyek

elkövetőjét az FBI és a sajtó "éjszakai gyilkos", valamint "Golden State-i gyilkos" néven tartotta számon. A korábban rendőrként dolgozó férfinak a vádalku tényleges életfogytiglani börtönbüntetést kínál. A megállapodás lehetővé teszi, hogy az idősödő áldozatok és hozzátartozóik

lássák, ahogyan igazság születik az ügyükben,

a büntetőeljárás ugyanis tíz évig is elhúzódhatna. A hét órán keresztül tartó meghallgatást DeAngelo kifejezéstelen arccal ülte végig egy kerekesszékben, a bíró által feltett kérdésekre elhaló hangon, igennel és nemmel válaszolt. A sorozatgyilkos megtalálásában családfakutató portálokon található genetikai információk segítettek a rendőröknek. Egy rokon DNS-e alapján, valamint DeAngelo életkora és a támadás helyéhez közeli lakcíme miatt kezdtek gyanakodni a férfira.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!