Mit esznek a világ vezetői?

A vezető politikusok étkezési szokásai is különbözők.

A legbefolyásosabb politikusok különbözősége táplálkozási szokásaikon is tetten érhető. Van, aki egyszerű ételeket eszik, és van, akik ragaszkodik a fényűző lakomákhoz. Az ismert vezetők között is akad, aki egyáltalán nem törekszik tudatos étrendre. Végül mondanunk sem kell, hogy antialkoholista és lelkes poharazgató egyaránt előfordul a világ vezetői között. Elvégre ők is csak emberek - az Ízes Élet cikke.

Angela Merkel

Egy 2010-es magazininterjúban a német kancellár asszony meglepő dolgot árult el magáról. Mégpedig azt, hogy gyakran túlvásárolja magát az élelmiszerboltban. Ha valami megtetszik neki, megveszi, függetlenül attól, hogy valóban szüksége van-e rá. Berögzült szokása már nem is tűnik olyan furcsának, ha visszaemlékezünk az NDK-s idők üresen kongó boltjaira vagy tartós hiánycikkeire. Legkedvesebb ételei teljesen hétköznapiak, szereti a szoljankát, a pörköltet és a saslikot.

Theresa May

óriási – 100 darabnál is több – szakácskönyv gyűjteménnyel büszkélkedhet, amelyek nem csak a polcokon porosodnak, hanem nagyon gyakran főz is belőlük. Kedvenc receptjei közé sorolja a dijoni mustáros-tárkonyos sült csirkét és a korianderrel, valamint mézzel pácolt báránybordát. Egyszer egy rádióinterjúban megkérdezték tőle, hogy Donald Trumpnak mit készítene, a válasza pedig a sült bárányborda volt.

Ferenc pápa

furcsa kettősséggel viszonyul az étkezéshez. Egyszerű dolgokat eszik Ferenc pápa, ritkán jár étterembe, a pápává választásának estéjén az ünnepi vacsorája is egyszerű tésztaétel volt. Vacsorára általában sült csirkét eszik zöldségekkel, gyümölcsökkel és egy pohár borral, reggelire pedig narancslevet és membrillót fogyaszt. Ez utóbbi egy birsalmás, zselés állagú étel. Cserébe minden fogás a legjobb minőségű hozzávalókból készül, ráadásul nagy borrajongó hírében is áll.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!