Mit kell tudnod, ha a gyerek homokot eszik?

Több veszélyt is rejt magában, de azért nem kell lefagyni a rémülettől.

Most, hogy itt a nyár, napvilágra került egy remek kis információs csomag arról, mit kell tudni a homokevésről, ami a bölcsis korosztály egy kedvelt elfoglaltsága.

Először is, a szakértők szerint a jó hír az, hogy a gyerekek viszonylag korán rájönnek, hogy annyira nem jó dolog homokot zabálni, így ez a probléma egy bizonyos ponton túl nem probléma többé.

via GIPHY

Addig viszont? Nos, a vízpatton, strandon, játszótéren elhelyezett homokkal az a fő probléma, hogy szabadon van, és ezért a környékbeli állatok - főként a macskák, akik mindenhová bemásznak - előszeretettel használják alomként. Így aztán a gyerek jó eséllyel fekáliát is kóstol akkor, amikor homokot vesz a szájához.

További probléma, hogy a homok kitűnő tenyészhely a különféle baktériumfajták számára, ezért aztán akkor bőséges nyavalyaforrás lehet, ha történetesen le van zárva, takarva éjjel, hogy a kóbor állatok ne férhessenek hozzá. A szakértők szerint különösen a nedves homok veszélyes.

via GIPHY

Ha a szülő, pedagógus, bébiszitter nem kapcsol elég gyorsan, nagyon kell figyelni, jelentkezik-e hányás, hasmenés, ami a leggyakoribb tünet szokott lenni homokevés után. A többség szerencsére azonban megússza a kalandot, így a felnőtteknek sem kell szívinfarktust kapniuk.

Nyitókép: https://pixabay.com/users/rawpixel-4283981/

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!