Na ne, a tiltás ellenére egy olasz fickó Pokemon GO-zni ment utcára!

A koronavírus miatt otthon kellene elfoglalnia magát.

A közösségi oldalakon változatos képet mutat, ki hogyan bírja a karantént. Az olaszokat nagyon sújtja a világjárvány, ugyanis lelkileg is embert próbáló ez az időszak. Nem csak az egészségügy omlik össze, de a bezártság mindenkit megvisel. A személyes érintkezés a minimálisra kell, hogy csökkenjen, ezért a csoportosulás kimondottan tilos a mediterrán országban.

via GIPHY

Utcára sem kellene lépni, csak sürgős vagy fontos esetekben, melyeket a hatóság szabályoz. Egy 31 éves fickó viszont nem éppen nyomós indokkal hagyta el az otthonát – fülön is csípték a rendőrök. Március 19-én Pokemon GO-t játszani szaladt le közterületre San Fermo városába az illető. A Como-tartomány északi részén található település lakója úgy vélte: elég ok a szörnyvadászat arra, hogy elhagyja a lakását.

via GIPHY

Ráadásul a kislányát is elvitte magával, hogy a kiterjesztett valóságban kalandozzanak együtt. Mikor az egyenruhások kérdőre vonták, annyit közölt, hogy

Muszáj volt Pokemonra vadásznom.

Sajnos a hatóságiaknak sem volt választása, tették a dolgukat: ugyanúgy jártak el, mint a többi szabálysértő esetében. Már 43 ezren szegték meg a kijárási korlátozásokat Olaszországban március 11 és 17 között, tájékoztat az Uproxx.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!