Na ne, Amerikában csak 2021 őszén indulhat a fesztiválszezon?

Tudósok szerint minden más hamarabb visszatérhet a régi életünkből.

A koronavírus miatt a közeljövőre tervezett, tömegvonzó eseményeket már jó ideje lefújták. Idénre a legtöbb fesztivált biztosan elbukják az amerikaiak, de a jövő nyári szezont sem garantálják még a szakértők.

Egy online kerekasztal-beszélgetésen Zeke Emanuel professzor is részt vett. A bioetikus, aki az egészségügyi ellátás menedzsmentjébe is belelát, teljes értetlenséggel szemléli, ahogyan a rendezvényszervezők eltologatják a programjaikat, melyeket még idén terveznek megtartani.

Nagyobb csődületek – konferenciák, koncertek, sportesemények – 2020 októbere után kerülnének megrendezésre – szerintük. Szerintem meg az ilyen horderejű dolgok fognak legkésőbb visszatérni. Ami reálisnak tűnik, az inkább 2021 októbere.

A BST Hyde Park, a Glastonbury és Governors Ball idén már nem kerül sorra, de bőven maradt még, amit szeretnének nemsokára bepótolni. Az áprilisban esedékes Coachella elvileg októberre csúszott, a dél-amerikai Lollapalooza, a J. Cole’s Dreamville Festival és a Leeds Festival is be van tervezve még 2020-ra.

Hogy az Egyesült Államok gazdasága pár hónapon belül újraindulhat, az is hajmeresztően optimista hozzáállás a tudós szerint:

Fokozatosan állhat vissza a termelés. Először a dolgozók kellő fizikai távolságát szükséges biztosítani, hogy a fertőzés kockázatát csökkentsük.

idézi a NME.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!