Idén a cukormentes és cukros verzió is figyelemreméltó.
Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje lett idén Magyarország tortája, az ország cukormentes tortájának pedig a szegedi Gyuris László Kicsi gesztenyéjét választották. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt, amelyre ezúttal is magyaros ízvilágú, természetes alapanyagokat feldolgozó recepteket vártak. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt idén Gyuris László, a szegedi A Cappella Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere nyerte meg a Kicsi Gesztenye névre keresztelt tortájával. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot és gabonalisztet, gesztenyét, áfonyát és mogyorót azonban igen. A próbálkozók között volt cukkinipiskóta, gyömbéres és epres süti, sőt, tökmagos ízesítésű torta is. Kép: Egy Csepp Figyelem Alapítvány