Boldogasszony csipkéje és Kicsi Gesztenye az ország tortája

Idén a cukormentes és cukros verzió is figyelemreméltó.

Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester alkotása, a Boldogasszony csipkéje lett idén Magyarország tortája, az ország cukormentes tortájának pedig a szegedi Gyuris László Kicsi gesztenyéjét választották. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt, amelyre ezúttal is magyaros ízvilágú, természetes alapanyagokat feldolgozó recepteket vártak. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt idén Gyuris László, a szegedi A Cappella Cukrászda aranykoszorús cukrászmestere nyerte meg a Kicsi Gesztenye névre keresztelt tortájával. A sütemény nem tartalmaz hozzáadott cukrot és gabonalisztet, gesztenyét, áfonyát és mogyorót azonban igen.

A próbálkozók között volt cukkinipiskóta, gyömbéres és epres süti, sőt, tökmagos ízesítésű torta is.

Kép: Egy Csepp Figyelem Alapítvány

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!