Nagyon sok pénzt kapnak a The Walking Dead forgatásán meghalt kaszkadőr örökösei

Nyolcmillió hatszázezer dollár (2,5 milliárd forint) kártérítést ítélt meg egy atlantai bíróság a The Walking Dead című amerikai televíziós sorozat forgatásán szenvedett sérüléseibe belehaló kaszkadőr családjának.

A 33 éves John Bernecker 2017 júliusában zuhant le több mint hatméteres magasságból egy betontalapzatra, és beütötte a fejét. A kaszkadőr még aznap belehalt sérüléseibe egy atlantai kórházban. Bernecker szülei beperelték az AMC Networks céget - ehhez tartozik a horrorsorozatot jegyző AMC tévécsatorna -, valamint a széria gyártásában érintett egyéb résztvevőket arra hivatkozva, hogy a forgatási ütemterv miatt és anyagi megfontolásokból

nem tartották magukat a biztonsági előírásokhoz.

Az illetékes atlantai esküdtbíróság szerint 8,6 millió dollár - nem büntető célú - kártérítés jár a férfi családjának, de kimondta, hogy az AMC Networks nem felelős a történtekért. A cég csütörtökön hangsúlyozta, hogy az immár 10. évadánál járó sorozat forgatásakor mindig betartották a kaszkadőrökre vonatkozó biztonsági előírásokat, és ez a jövőben is így lesz.
Bernecker tapasztalt kaszkadőrnek számított, dolgozott például Az éhezők viadala című trilógia forgatásán is. A 2017-es baleset miatt az AMC tévécsatorna felfüggesztette a forgatást az Atlantától 56 kilométerre fekvő Senoiában.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!