Ne engedd a gyereket Jokert nézni, kéri egy mozilánc

A Facebookról azóta már törölték a megjegyzést, ami szintén bizarr.

A Joker hiába képregény-alapú történet, mégsem gyerekeknek szól. Ezért október 1-jén az Alamo Drafthouse Cinema lánc azt írta Facebookon, hogy lehetőleg tartsuk távol a srácainkat ettől a filmtől.

View this post on Instagram

The incredible cast of #JokerMovie.

A post shared by Joker Movie (@jokermovie) on

A bejegyzést azóta eltávolították, ám az év legellentmondásosabb mozgóképes alkotása szerintük jó okkal kapott felnőtt-besorolást:

Nem viccelünk, a Joker nem véletenül korhatáros. Rengeteg benne az erőszak, a szókimondó szöveg és a negatívum. Sötét és valóságszerű, mint a Taxisofőr: arról szól, hogyan borul el valaki elméje. Nem gyerekeknek való, és még Batman sincs benne.

Nem gyakran szoktak mozik ilyesféle figyelmeztetést közzé tenni, főleg korhatáros mozik esetében, de megtiltani nem tudják, hogy ilyesmi élménynek kitegye a szülő a csemetéjét.

A film tartalma hajlamosíthat erőszakos fellépésre a való életben is. Több vetítőterem, köztük a fenti mozilánc is biztosít rendőri jelenlétet a bemutató idejére. Az AMC és a Landmark pedig megtiltotta, hogy valaki maszkot vagy fegyvernek látszó tárgyat vigyen a moziba.

View this post on Instagram

Now Playing. Get tickets at link in bio. #JokerMovie

A post shared by Joker Movie (@jokermovie) on

A katonaság kilátásba helyezte, hogy esetleg újabb tömegmészárlások is kapcsolódhatnak a filmhez. A coloradoi Aurora-ban található Cinemark például nem is tűzi műsorára az október 4-től látható filmet: itt tört ki lövöldözés 2012-ben A sötét lovag – Felemelkedés premierjén, emlékeztet a Mashable.

View this post on Instagram

Get tickets now at link in bio. #JokerMovie now playing.

A post shared by Joker Movie (@jokermovie) on

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!