Nem megy a szex? Ennyi minden lehet az oka

Sok esetben nem testi oka van annak, ha nem megy a szex. Mi minden állhat a nő és a férfi közé az ágyban?

Nem jó azzal szembesülni, ha a szex már egy ideje nem az igazi - a szervezet számos dologra reagálhat azzal, hogy nem igényli a szexet. Férfiaknál és nőknél egyaránt fennáll a probléma. Lássuk, mi minden állhat közénk az ágyban.

Stressz

A szervezet rosszul reagál a stresszre – az érzelmi stressz a fizikai funkciókat is érinti, beleértve a szexuális vágyat és teljesítményt. Annak realizálása, miféle mögöttes stresszfaktorok befolyásolhatnak, máris előrelépés a dolog kezelésében. Olykor már önmagában ez is elég, de sok esetben szükség van orvos vagy tanácsadó segítségére.

Partner

A jó szexhez két emberre van szükség. A férfinak és a nőnek egyaránt úgy kell éreznie, hogy megvan köztük a kapcsolódás, a közeliség. A gyenge kommunikáció, az elárultság érzése, az állandó kritika vagy harcok a kapcsolatban könnyen megölik a közelség, az intimitás érzését. Meg kell vitatni a problémákat, vagy ha egyedül nem megy, érdemes szakemberhez fordulni tanácsért.

Alkohol

A szeszes ital - bár a gátlásokat csökkenti - a szexuális teljesítményre és a libidóra negatív hatással van. Ráadásul, a partnerünket igen rosszul érintheti ittasságunk, elutasító is lehet emiatt. Az alkoholhoz könnyen hozzá lehet szokni – ha úgy érezzük, egyedül nem tudunk leállni az ivással, kérjünk segítséget!

Alváshiány

Minden fizikai aktivitásra igaz, csak akkor megfelelő a teljesítmény, ha a test kellően pihent. Az alváshiány, azon belül is a minőségi pihenés hiánya oka lehet a nemi vágy csökkenésének. Probléma lehet az alvási apnoé – melynek meglétéről sokan nem is tudnak. Ha gyanítható, hogy nálunk vagy partnerünknél fennáll a probléma, érdemes vele orvoshoz fordulni.

Testkép

Sok ember nem tud kibékülni a megjelenésével, vagy azt gondolja, hogy a teste nem szép, sőt, vállalhatatlan. Ez bizony szintén hatással van a libidóra. Nagyon fontos első lépés a jó szexhez, ha szeretjük a testünket. Egy támogató partner mindig nagy segítség!

Érdekes? Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!