Oké, hogy Bébi Yoda nem élő személy, de díjat azért kaphat?

A Mandalorian cuki jedimestere több elismerést érdemel!

A Star Wars-rajongók azonnal a szívükbe zárták a Mandalorian legcukibb szereplőjét, ám kérdés, hogy a Yoda-bébi meghódíthatja-e a kritikusokat is? A Disney+-on látott kis zöld lény neve hivatalosan „The Baby”, akit nem valós személy alakít, ezért ügyes-bajos volna például Golden Globe-ra, Screen Actors Guild- vagy Emmy-díjra jelölni. Ezen szervezők szóvivői sajnos rövidre zárták a kérdést: CGI/animált szereplők számára itt nem terem babér.

View this post on Instagram

Original concept art. #themandalorian @calzmann

A post shared by Jon Favreau (@jonfavreau) on

Viszont például Breki béka és Miss Röfi popkulturális jelentősége nem merült ki ennyiben. Ők szintén fikciós karakterek, ám hatásuk vitathatatlan. 2012-ben a bábok (és az azokat mozgató hús-vér személyek) kiérdemelték a The Muppets című, zenés vígjáték betétdaláért az Oscar-díjat is.

via GIPHY

Az Akadémia ezek szerint nem tesz nagy különbséget a tehetségek közt. Brekinek hollywoodi csillaga is van már, akárcsak Mickey Egérnek vagy Simpsonéknak. De az Andy Serkis-féle Gollam is egy érdekes alakítás.

via GIPHY

2003-ban a Broadcast Film Critics Association tett lépéseket a virtuális teljesítmények elismeréséért:

a legjobb digitális alakítás

címet alkották meg, melyet a Critics Choice Awardson lehetett kiérdemelni. A Gyűrűk Ura: A két toronyból Szméagol meg is szerezte ezt a drágaságot elsőként (és egyetlenként), a Weta Digital alkotócsapatával közösen. Méghozzá erős mezőnyben állt helyt: Yoda mestert (Star Wars II: Attack of the Clones) és Dobby-t (Harry Potter and the Chamber of Secrets) utasította maga mögé. Ám a kategória annyira ellentmondásos lett, hogy hamar le is került a palettáról. 

via GIPHY

Az MTV Movie Awards még jól jöhet viszont: életműdíjban részesült már általuk Csubakka, John Shaft, Godzilla és Jason Voorhees karaktere is. De az Oscar-jelölést se engedjük el teljesen: 2003-ban Donald Kaufman fikciós karaktere a Spike Jones-féle Adaptation-ben a saját – valós – alteregójával versenyzett a gálán: Charlie-val.

via GIPHY

Illetve ha a digtális felélesztés beindul, akkor James Dean számítógépes változata, mely a Finding Jack című független filmmel berúgta az ajtót, még simán behúzhat pár aranyszobrocskát, véli a Variety.

via GIPHY

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!