Okos-fontos felmérés készült a mellékhelységekről

Ülőke lehajtás, fogkrém kinyomás. Egyáltalán nem mindegy, hogyan csináljuk!

Tényleg válóok a wc-ülőke lehajtása, vagy nem érdekli a nőket? Képesek a férfiak ülve végezni a kisdolgukat? Van olyan, aki soha nem használ nyilvános wc-t? A RAVAK tabudöntögető felmérése számos olyan kérdést tisztáz; lerántjuk a leplet a mellékhelységek nem mellékes kérdéseiről.
 

Minek a felhajtás?

A wc-ülőke pozíciója számos háztartásban állandó konfliktusforrás. Állítólag a férfiak nagy része nem hajtja le, ami a nők többségét kimondottan idegesíti. A RAVAK több mint 500 fős online kutatása szerint a megkérdezett férfiak többsége, 62%-a dolga végeztével mindig lehajtja az ülőkét - amit a nők 66%-a el is vár tőlük. A nők 44%-a szerint a kérdés vihar a biliben, és egyáltalán nem érdekli őket, hogy mi ez a nagy felhajtás.

128 éves kérdés

Az, hogy a papírnak a fal felőli vagy az attól távolabbi felén kell-e lógnia, már 128 éve foglalkoztatja az emberiséget, annak ellenére, hogy a korabeli szabadalom erre egyértelmű választ ad: a wc papírnak a faltól távolabb eső oldalon kell leereszkednie. Egyrészt, mert így könnyebb a végét megtalálni és állítólag csökken a baktériumok átvitelének kockázata. A válaszadók 62%-a szerint is ez a helyes, 22% a fal felől preferálja.

Félelmetes a nyilvános?

Senki nem szereti a nyilvános illemhelyeket, de valljuk be, van, hogy életet ment. Vajon milyen túlélési praktikák léteznek? A megkérdezettek több, mint fele (53%) a guggolós módszert alkalmazza, ha itt jön rá a kis/nagy szükség. Népszerű megoldás az ülőke wc-papírral történő kitapétázása is (30%), persze ez csak abban az esetben lehetséges, ha akkor mázlink van, hogy van papír. A válaszadók 9%-a azt állítja, hogy soha nem használ nyilvános wc-t, és nagyjából ugyanennyien (8%) használnak higiénikus papír ülőkét.


Ülve, vagy állva?

A férfiak többsége (51%) állva végzi a kisdolgát, amiben nincs semmi meglepő. 42% azonban azt állítja, hogy otthon ülve (mínusz egy konfliktusforrás), míg idegen helyen állva oldja meg. A férfiak hét százaléka  kizárólag ülve könnyít magán. A wc tisztasága szempontjából az ülve vizelés valóban jobb, hiszen úgy garantáltan célba ér minden, így az otthoni wc is tovább marad higiénikus.

 
Kéz kezet mos

A válaszadók nagy többsége (66%) heti egyszer takarítja a wc-jét, 25% viszont naponta, míg a maradék 9% kéthetente, vagy annál ritkábban. 59% wc-használat előtt és után is kezet mos, ami dicséretes, hiszen a szakemberek is ezt javasolják. 41% csak a mosdó használata után teszi ezt meg.

Ha már a tisztálkodásnál tartunk, akkor itt kell megemlíteni, hogy az internetezők nagy többsége (67%) inkább zuhanyzik, 17% fürdik kádban, míg 16% szereti ezt is, azt is. A válaszokból tisztán látszik az is, hogy a legtöbben a tusfürdőt kedvelik, szappant mindössze 10% használ fürdéshez.

Fogrémálom

A wc-deszkához hasonló “válóok” lehet az is, ha valaki középen nyomja ki a fogkrémet a tubusból. A megkérdezettek több, mint fele (56%) nem rebelliskedik, és szépen a végéről indulva nyeri ki a fogkrémet. 27% hol itt, hol ott nyomja, míg 14% kimondottan középen szereti. Fura ízlésre vall, de vannak olyanok, akik az elején nyomják, bár ez a fajta fogkrém használat mindössze a válaszadók három százalékára jellemző.

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!