2019.10.15. Italiano
A XIX. században Belgiumban nemesítették, ezért angolul „brüsszeli káposztának” nevezik.
Mutatjuk a
kelbimbó három legfontosabb tulajdonságát. Meg fogod szeretni! A kelbimbó - vagy bimbós kel - számos jó tulajdonsága dacára méltatlanul mellőzött mindennapi ételeinkből.
Pedig
- Gazdag antioxidánsokban, amelyek csökkentik a glükóz szintjét, így segítenek megakadályozni az oxidatív stressz okozta változásokat a cukorbetegeknél.
- Egy nagy maréknyi kelbimbó
nagyjából 75 gramm C-vitamint tartalmaz,
amely így fedezi a napi szükségletünket. A hideg időszakban nagyon fontos, hogy szervezetünk erős legyen és fel tudja venni a harcot a különféle betegségekkel szemben.
- Rostban igencsak gazdag, így nagyban hozzájárul az egészséges gyomorműködéshez.
Rakott zöldségként, levesbe vagy akár köretnek is tökéletes.