Okosságok a kelbimbóról

A XIX. században Belgiumban nemesítették, ezért angolul „brüsszeli káposztának” nevezik.

Mutatjuk a kelbimbó három legfontosabb tulajdonságát. Meg fogod szeretni! A kelbimbó - vagy bimbós kel - számos jó tulajdonsága dacára méltatlanul mellőzött mindennapi ételeinkből.

Pedig

- Gazdag antioxidánsokban, amelyek csökkentik a glükóz szintjét, így segítenek megakadályozni az oxidatív stressz okozta változásokat a cukorbetegeknél.
- Egy nagy maréknyi kelbimbó

nagyjából 75 gramm C-vitamint tartalmaz,

amely így fedezi a napi szükségletünket. A hideg időszakban nagyon fontos, hogy szervezetünk erős legyen és fel tudja venni a harcot a különféle betegségekkel szemben. 
- Rostban igencsak gazdag, így nagyban hozzájárul az egészséges gyomorműködéshez.
Rakott zöldségként, levesbe vagy akár köretnek is tökéletes.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!