Óriáspanda született Tajvanon

A Tajpeji Állatkert óriáspandája nőstény bocsot hozott a világra hétvégén.

A Tajpeji Állatkert óriáspandájának, a most született kis nőstény panda volt a második sikeres vemhessége. Az anyaállat, Jüan Jüan helyi idő szerint

vasárnap kora délután hozta világra kicsinyét,

öt órányi vajúdást követően. Az állatkert szóvivője, Eric Tsao a hétfői sajtótájékoztatón elmondta, hogy a pandabocs 186 grammot nyom és jó egészségnek örvend, ugyanakkor egy apró sérülést szenvedett a hátán, valószínűleg akkor, amikor az anyja megpróbálta felvenni, hogy magához ölelje. A gondozók az anyaállattól levett tejjel etetik a bocsot, mivel a szülést követően Jüan Jüan nem tudta etetni kicsinyét.

Jüan Jüan és párja, Tuan Tuan 2008 decemberében érkeztek

Tajpejbe a szárazföldi Kínától kapott diplomáciai ajándékként. A pandapár első utódja, szintén egy nőstény, 2013 júliusában született. Az állatkert szerint Jüan Jüannál 2015 óta minden évben próbálkoznak a mesterséges megtermékenyítéssel. Az idén februárban végzett beavatkozás sikeres volt, a nősténynél június elején észlelték a vemhesség jeleit. Az intézmény reményei szerint a pandabocs karácsonyra már elég erős és nagy lesz ahhoz, hogy bemutatkozzon a nagyközönségnek.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!