Örök riválisok: kovászos és ecetes uborka

Mindkettő nélkülözhetetlen része a nyári ebédnek.

Döntsd el, melyiket szereted jobban, mi elmeséljük, hogyan készülnek. 
 

Ecetes, vagy kovászos?


Bármelyikhez is fogjunk hozzá, az első lépés a zöldségeshez vezessen, ahol vegyünk – a család étvágyától függően – egy, két, há’ kiló uborkát. Kovászos uborka jól fejlett berakóuborkából és kígyóuborkából egyaránt készíthető, míg téli savanyúsághoz kizárólag 3-10 cm hosszú berakóubit érdemes vásárolni.

Fűszeres savanyúságok


Mindkét savanyúság elkészítésnek megvannak a maga fortélyai és fűszerei. Míg a kovászos uborka ízét a sok fokhagyma és még több friss kapor adja, addig a savanyítotté a kakukkfűtől, egész borsszemektől, mustármagtól és tormától lesz igazán egyedi és élvezetes. A különbség a kétféle elkészítés között az, hogy a kovászost erjedéssel pár nap alatt készre savanyítjuk, a másik esetben az uborkák heteket töltenek el az ecetes dunsztban.

Olvasd tovább a cikket itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!