Öt éve ment el Robin Williams

Kedves sztorikkal emlékezünk az öt éve elment Robin Williamsre.

Bárki, aki Williams-szel dolgozott, tudta, hogy a színészóriás az improvizáció nagymestere. Természetesen a forgatókönyv is fontos volt a sztár számára, de a legtöbb alakítása színes, újszerű, spontán ötletekkel teli, még a rendezőket is meglepte annak idején.

Az Aladdin az a szerep, amely leginkább a játékról szólt Robin Williams számára. A színész az első meghallgatáson megkérdezte, hogy kísérletezhet-e egy kicsit a karakterrel, és a stáb örömmel üdvözölte a lehetőséget. Nagyjából negyven különböző hangon szólaltatta meg a dzsinnt, és rengeteg önálló ötletet tett a produkcióba: a karakter épp ezért lett szerethető és feledhetetlen.

Képes volt megnevettetni azokat, akik szenvedtek

Elképesztő módon csalt mosolyt a kórházban fekvő Christopher Reeve arcára, tudniillik Reeve és Williams mindketten a The Juilliard School diákjai közé tartoztak, így jól ismerték egymást. Williams gyakran emlékezett meg az interjúkban arról, hogy ebben az időszakban olyan szegény volt, hogy ha barátja, Christopher Reeve nem osztotta volna meg vele a szendvicseit, valószínűleg éhen halt volna. Amikor Christopher Reeve karrierjét egy csapásra keresztülhúzta egy tragikus baleset,

Williams különös meglepetéssel nevettette meg régi cimboráját.

 
Az esetről Reeve a Still Me című önéletrajzi könyvében ír: „Teljesen ki voltam ütve, amikor egyszer csak nyílt az ajtó, és belépett egy fura figura sárga sebészköpenyben, szemüvegben, kék színű bozótkalappal a fején. Orosz akcentussal beszélt, köszöntött engem, majd közölte, hogy ő a proktológus, szeretné azonnal megvizsgálni a végbélnyílásomat, feküdjek gyorsan hasra. Na, ez volt Robin Williams. A baleset óta egyszer sem mosolyodtam el, de ez akkora durva poén volt, hogy hangosan elkezdtem röhögni… Akkor valahogy tudtam, hogy egy napon rendbe fogok jönni, és ezt Robinnak, a régi, hűséges barátomnak köszönhetem.”

Ha tetszik, olvasd tovább a Nuuson!
 

Nyitókép: Eva Rinaldi - Ez a fájl kivágás egy másik képből: Robin Williams 2011a.jpgFlickr: Robin Williams, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=18602880

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!