Óvatosan az elektromos rollerrel Tihanyban!

Ötvenezerre is büntethetnek, ha Tihany központjában, vagy a hajóállomás környékén elektromos rollerrel, elektromos gördeszkával, hoverboarddal, segway-jel vagy hasonló önegyensúlyozó eszközzel gurulsz.

A politikusok szerint a segway-jel, és hasonló eszközökkel közlekedők akadályozzák és akár veszélyeztetik is a gyalogosokat a forgalmas sétányokon, tereken, járdákon. A képviselő-testület döntése szerint a közösségi együttélés alapvető szabályainak megsértését követi el az, aki önegyensúlyozó járművel (pl. segway), elektromos vagy más gépi meghajtású közlekedési, sport, vagy szabadidős eszközzel (pl. hoverboard, elektromos gördeszka, elektromos roller) Tihany központjában vagy a hajóállomáson közlekedik, és azokat nem gyalogosan tolva vagy kézben tartva halad.

A tiltás nem vonatkozik a KRESZ előírásainak megfelelő elektromos kerékpárokra, a rendvédelmi szervek járműveire és eszközeire, valamint a mozgáskorlátozottak által használt eszközökre. A rendelet szerint az elkövetővel szemben

százötvenezer forintig terjedő közigazgatási bírság

illetve ötvenezer forint helyszíni bírság szabható ki. Ez utóbbi kiszabására a közterület felügyelő jogosult. A jogszabály szerint a jármű elkobzása is alkalmazható.

(balatonitipp)

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!