Ozzy Osbourne olyan beteg, hogy a komplett turnéját lefújta

Parkinson-kórját kell kezeltetnie Ozzy Osbourne-nak, a Black Sabbath egykori énekesének, ezért  észak-amerikai turnéját is lefújta.

A 71 éves énekes januárban közölte, hogy a Parkinson-kór egy enyhébb típusában szenved. Áprilisban Svájcba utazik, orvosi konzultációra és kezelésre. Ozzy Osbourne május végén lépett volna színpadra Atlantában.

"Sajnos április előtt nem tudom elkezdeni a kezelést Svájcban

és a kúra hat-nyolc hetet vesz igénybe" - idézi Osbourne-t a közlemény, amelyet kedden tettek közzé a zenész Facebook-oldalán.


Osbourne betegségét tavaly áprilisban diagnosztizálták, egy esést követően. "Szörnyű kihívás volt számunkra, műtétet kellett végrehajtani a nyakamon" - mondta akkor a sztár. Az esést követően Ozzy Osbourne már elhalasztotta egyszer az egyesült államokbeli turnéját. Mostani döntését azzal indokolta, hogy nem akar belevágni egy koncertsorozatba, aztán az utolsó pillanatban lemondani a fellépéseket, mert az

nem lenne korrekt a rajongókkal szemben.

Az Osbourne házaspár a múlt hónapban azt is elmondta, hogy azért utaznak Svájcba, mert az Egyesült Államokban már minden kezelési lehetőséget kimerítettek. A Parkinson-kór neurodegeneratív betegség, amely jelenleg nem gyógyítható. A gyógyszerek csak lassítják a folyamatot, de nem orvosolják a kórt. Osbourne a tervek szerint legközelebb október végén lép színpadra Newcastle-ben, nagy-britanniai turnéjának első állomásán. Ordinary Man című új albuma pénteken jelenik meg.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!