2020.02.16. Italiano
A rizs súlycsökkentő hatását már 1939-ben felfedezte egy kutató a szerencsés véletlennek köszönhetően.
Walter Kempner a nők magas vérnyomása ellen dolgozott ki terápiás étrendet, melynek
magját a rizs adta. A hölgyek, akik szigorúan követték utasításait, a kezelés kellemes mellékhatásaként folyamatosan adták le a felesleges kilóikat. Végül, az eredmény láttán a kutató a rizs fogyasztó hatást is vizsgálni kezdte.
Fogyaszt és gyógyít!
A rizsben
gazdag diéta pozitív egészségügyi hatással bír. Többek között csökkenti a magas vérnyomást, kezelhetővé teszi a cukorbetegséget, valamint a szívrendellenességeket is. A rizsfogyasztó fogyókúra eredménye a csökkenő nátrium bevitel, a D-vitamin emelkedése, és a káliumszint növekedése.
Változatos fogás
Előétel, főétel és desszert. A rizs alapú diéta előnye, hogy rendkívül változatos fogások állíthatóak össze, így nem válik egyhangúvá a kúra. Arra természetesen ügyelnünk kell, hogy a rizs készítése közben csak a feltétlenül szükséges olajat használjuk, és mérsékelten adjunk hozzá sót, vagy teljesen mellőzük azt az étel főzése során.