Profi tanácsok kerti grillezéshez

Újra itt a grillszezon, indulhatnak a kerti bulik, sütögetések.

Kiváló nyéresti program a sütögetés. A faszénen sült étel páratlan ízű, mindenképpen érdemes kipróbálni. Az Ízes Élet cikke az alapoktól elmagyaráz mindent, hogy már a legelső grillételek is tökéletesre sikerüljenek.

Gyújtsuk meg a faszenet

Ha szuper profin szeretnénk hozzálátni a művelethez, használjunk grill gyújtó kéményt. Ezt egy függőleges hengerként kell elképzelni fogóval, illetve a falán apró lyukakkal. Bele tudjuk tenni a faszenet és meg is gyújthatjuk, sokkal egyszerűbb, mintha magán a grillen szeretnénk a faszenet lángra lobbantani. Persze ez utóbbi is működik, viszont mindkét esetben a begyújtó kockákat javasoljuk a folyadék helyett. A kockák nem mérgezőek, és használatuk sokkal biztonságosabb a folyadékoknál. Ha nem kéményt használunk, akkor is építsünk kupacot a faszénből, és úgy gyújtsuk meg. Amikor meggyújtottuk a kockákat, várjunk nagyjából 15 percet, amíg a faszenünk fehér és hamvas állagú lesz, ekkor terítsük szét a szenet a grillen.

Közvetlen vagy közvetett hő

El kell döntenünk, hogy közvetlen vagy közvetett hőre lesz-e szükségünk, ez attól függ, hogy mit szeretnénk sütni. Nézzük, melyik mit takar.

 

A sütés kulisszatitkaihoz olvasd tovább a cikket itt!

sésebb.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!