Profi trükköket árulunk el a Netflixhez

A haladók így élnek a Netflix felkínálta lehetőségekkel.

Mindegy, hogyan és mikor kezd valaki filmet vagy sorozatot nézni, nem árt ismerni néhány trükköt. Ezeket felhasználva például az igazán kényelmesek választhatják az intelligens letöltést mobileszközökeikre, a konzolmániások könnyedén vezérelhetik a Netflixet kontrollerükről, akik pedig nem hajlandók megválni a laptopjuktól, azokat kényelmes gyorsbillentyűk segítik. Vágjunk is bele, vagy ahogy Beyonce fogalmaz: „Let me upgrade U”!

Lejátszás / szünet

Feszült helyzetekben az egér után kutatni (úgy el tud bújni, mintha élne), vagy a touchpaddel keresgélni a STOP gombot elég idegesítő. Szerencsére egyszerűbben is meg lehet oldani. Csak a SZÓKÖZ-t vagy az ENTER-t kell megnyomni, és ezzel azonnal megállítható, vagy újraindítható a műsor. Így a rövid szünetek már nem is olyan bosszantóak.

Teljes képernyő be / Teljes képernyő ki

Valljuk be, senki sem néz szívesen Netflixet kis ablakban. Az viszont előfordulhat, hogy amit a Netflixen nézünk, eszünkbe juttat valamit, amire azonnal rá kell keresnünk, vagy utána kell járnunk. A figyelemelterelések listája végtelen.  Még szerencse, hogy, ha egy pillanatra le akarjuk kicsinyíteni az ablakot, nem kell pánikolva keresni a “teljes képernyő” szimbólumot - elegendő megnyomni az “F”-et. Ha meg éppen egy sötét szobában vagyunk, és a billentyűzet sincs megvilágítva, akkor is könnyen megtalálható  az “ESC” billentyű.

Tekerés előre és hátra

Mi az, ami a moziban vagy tévét nézve nem tehető meg a filmekkel, a Netflixen meg igen? Természetesen: az előre-hátra pörgetésről van szó! Ez a funkció kifejezetten hasznos, ha a kedvenc jelenetünket akarjuk már ötödjére is visszatekerni, vagy ha épp elvesztettük a fonalat, és újra kell néznünk egy jelenetet. A BALRA vagy a JOBBRA nyilak lenyomásával egyszerű odapörgetni a keresett jelenethez.

Hangerő-szabályozás

Az elektronikai eszközök gyártói sokat tesznek a vásárlók kényelméért. Számos laptopot beépített hangerőgombokkal árulnak. Azért nem árt tudni, hogy a Netflixnek is megvan a maga megoldása. Hogy mi az? Például a filmek vagy sorozatok elnémításának lehetősége anélkül, hogy eltűnnének az értesítési hangok a számítógépről. A Netflix hangerő-szabályozása a billentyűzettel egyszerű. Csak 3 gyorsbillentyűt kell ismerni: a FELFELÉ nyíl növeli a hangerőt, a LEFELÉ nyíl csökkenti azt, az “M” billentyű pedig teljesen lenémítja a filmet.

Főcím átugrása

Néhány ember kifejezetten szereti nézni a főcímeket a film elején. Az intro bevonja őket az atmoszférába, a sorozat világába. A többség azonban rögtön tudni szeretné, hogy „mi következik”, és a későbbi epizódok nézésekor jobb szereti átugrani az intrót. A Netflix erre az esetre is ajánl egy kis egyszerűsítést. Nem, nem kell arra várni, hogy megjelenjen az “ugord át a főcímet” gomb -  csak az “S” betűt kell megnyomni a billentyűzeten. A felhők szétfoszlanak, az angyalok kórusa “AaaAaaa”-t zeng és már nézhető is a sorozat a bevezető nélkül. Egyébként a főcímek átugrása a profil beállításainál is bekapcsolható.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!