Rakétaruhát teszteltek az angol mentők - videó

Sikerrel tesztelték Nagy-Britanniában a világ első, mentők számára kifejlesztett rakétaruháját.

Az észak-angliai légi mentőszolgáltatást biztosító Great North Air Ambulance Service (GNAAS) a Lake District nemzeti parkban tesztelte az 1050 lóerős rakétaruhát. A rakétaruhát Richard Browing, a technológiát kifejlesztő Gravity Industries alapítója próbálta ki:

90 másodperc alatt felrepült a völgy aljából a tetejére,

ahol a szimulált baleset történt, míg gyalogosan 25 percig tartott az út a mentőknek.
A videón az látható, hogy Browning a hátára és karjaira erősített fúvókákkal száll fel a földről és repül a sziklák fölött.

Andy Mawson, a GNAAS igazgatója szerint "bámulatos" volt a bemutató. Mint hozzátette, ez a technológia lehetővé teszi, hogy sokkal gyorsabban elérjék a pácienseket, mint korábban. Sok esetben ez javíthat a páciens esélyein, könnyíthet a szenvedésén, megmentheti az életét. A GNAAS évente több mint 1500 esetben végez légi mentést. Működését adományokból biztosítja. Következő lépésként most

kidolgozzák a fejlesztővel való együttműködést.

Browning csodálatosnak tartja, hogy a rakétaruhát hegyi mentés céljából próbálhatta ki. "Még csak karcolgatjuk a felszínét, hogy mi mindenre lehet felhasználni ezt a technológiát, de a mentés az egyik olyan terület, amelyet a Gravity Industries aktívan támogat" - mondta. A különleges rakétaruha maximális sebessége 51 kilométer óránként, a legnagyobb magasság pedig, amelyet elérhet, 3658 méter.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!