Rendhagyó helyen lép fel egy prágai cirkusz

Egy prágai kortárs cirkuszi társulat kirakatban tart ötperces előadásokat.

A La Putyka Cirkusz műsorát a járványügyi szabályok betartása mellett lehet megnézni, előzetes jelentkezés után. Rostislav Novak társulata a pandémia alatt is

ki akarja elégíteni az élő kultúra iránti igényt.

A koronavírus-járvány miatt az összes prágai színház, iskola és étterem bezárt, a La Putyka cirkusz azonban a körülményekhez alkalmazkodva továbbra is működik.
A közönség az utcáról nézheti a műsort - korlátozott számban, előzetes jelentkezés alapján. Egyszerre csak legfeljebb egy-két ember vagy egy valamivel nagyobb létszámú család. A társulat

naponta tíz előadást tart, mindegyiket egyedi műsorral.

"Színészeink, akrobatáink, zenészeink, producereink és rendezőink mindent megtesznek annak érdekében, hogy örömet szerezzenek és szórakoztassanak" - olvasható a társulat a Facebook-oldalán. Fontos számukra, hogy kapcsolatban maradjanak a közönséggel, és az is, hogy formában maradjanak, míg ismét kinyithatnak a színházak. Ezért akár egy embernek is játszanak.

"Ez tart a felszínen minket".

A Cirk La Putyka kortárs cirkusz, átlépi az akrobatika, a kortárs tánc, a bábjáték, a koncert és a sport közötti határvonalakat. Arra törekszik, hogy új perspektívát nyújtson ebben a műfajban.

Nyitókép: A La Putyka Isole produkciója - Smetanův dům Litomyšl

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!