Rendhagyó módon védik a japán szarvasokat

"Szarvasbarát" zacskókkal óvják Japán szarvasait a műanyag szeméttől.

"Szarvasbarát" zacskókkal akadályozzák meg, hogy a nyugat-japán Nara Park híres szikaszarvasai műanyagszeméttel zabálják tele magukat. A Vakakusza-hegy lábánál elterülő Nara Parkban

több mint 1200 szikaszarvas bóklászik szabadon.

Az állatokat Japán élő nemzeti természeti kincseinek tekintik. A turistacsoportok meg is etethetik a szarvas csordákat a helyben vásárolható szarvaskeksszel (sika-szembei). Ezt a cukormentes csemegét műanyag csomagolás nélkül árulják, azonban sok látogató másfajta ennivalóval is megkínálja a szarvasokat, a csomagolásokat pedig eldobálják a parkban - írja a BBC.

A szarvasok kiszagolják az étel szagú zacskókat és megeszik. Tavaly egy állat gyomrában több mint négy kiló szemetet találtak.
A papíripari vállalkozást vezető Nakamura Takasi ezért olyan papírzacskót készített, amely újrahasznosított tejesdobozból, valamint a szarvasok csemegéjében is megtalálható rizskorpából készült.

Eddig nagyjából 3500 papírzacskót adtak el

Narában, egyebek között a japán város turisztikai hivatalának, egy helyi banknak és egy gyógyszertárnak. A 100 jenbe (290 forintba) kerülő zacskókat egy laboratóriumi teszt is fogyasztásra alkalmasnak ítélte.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!