Rengeteget káromkodunk az irodában

Átlagosan heti 55 esetben hagyja el trágár kifejezés az irodisták száját.

Minden irodában dolgozó ember számára ismerősek azok a frusztráló esetek, melyek napi szinten megtörténhetnek velük a munkahelyükön. Eltűnik a laptop töltője, meglazul a forgószék háttámlája, elromlik a légkondi a legnagyobb melegben, vagy, hogy az internet épp akkor szakadozik, amikor amúgy is késve értünk be a munkahelyünkre és így mindennel le vagyunk maradva – hogy csak néhányat említsünk ezek közül. Ilyen szitukban, jó annak, aki higgadt tud maradni, de azért a legtöbb ember nem éppen erről híres. Egy-egy nyomdafestéket nem tűrő szó ugyanis ezekben a váratlan, idegesítő esetekben azért a legtöbb ember száját el szokta hagyni. A brit 4com kutatása szerint naponta

tizenegyszer hall káromkodást egy átlagos irodista a munkahelyén.

Sőt, tízből egy dolgozó naponta 25 alkalommal hall trágár szavakat kollégái körében egy-egy kiélezett, stresszes munkahelyi szituáció alkalmával.
A kutatás szerint az irodisták 25 százaléka vallott úgy, hogy nem tudja féken tartani nyelvét, 12 százalékuk pedig azt mondta, hogy sosem fogja vissza magát káromkodás terén. Mindössze ötből egy ember vallja azt, hogy igyekszik visszafogni magát kollégái körében, és nem használ ronda szavakat az irodában.

Érdekes cikk? Olvasd tovább itt!

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!