San Franciscóban nincs többet e-cigizés

San Franciscó betiltja az elektromos cigaretták árusítását – jelentette kedden este az amerikai közszolgálati rádió (NPR).

A kaliforniai nagyvárost irányító önkormányzati felügyelőbizottság tagjai egyhangúlag szavazták meg az elektromos cigaretta – vagy más néven: e-cigaretta – forgalmazásának tilalmát a városban - írja a Nuus. San Francisco az első amerikai város, ahol ilyen tilalmat hoztak az e-cigarettákkal szemben.

A tiltás egyelőre átmeneti,

addig marad érvényben, amíg az amerikai gyógyszer-és élelmiszerfelügyelet (FDA) el nem végzi a forgalmazáshoz szükséges vizsgálatokat. “Ez döntő lépés annak érdekében, hogy elejét vegyük újabb fiatal nemzedékek nikotinfüggőségének” – nyilatkozta a szavazás után Dennis Herrera, San Francisco ügyésze, aki egyike volt a javaslat előterjesztőinek. Mint mondta: erre a döntésre nem lett volna szükség, ha a szövetségi kormányzat jól végzi a munkáját. “Az e-cigarettákat a törvény előírása szerint nem lehet forgalmazni a szövetségi gyógyszer-, és élelmiszerfelügyelet (FDA) felülvizsgálata nélkül. Valamilyen oknál fogva az FDA eddig nem tett eleget e törvényi kötelezettségének, és ha a szövetségi kormány nem lép, megteszi ezt San Francisco városa” – fogalmazott Herrera.

 
London Breed polgármesternek tíz nap áll rendelkezésére,

hogy aláírja az erről szóló határozatot, amely az aláírást követően hét hónap után lép érvénybe.
 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!