Spárgás-sonkás csirkecombtekercsek

Szaftos hús, könnyű köret, csak szeretni lehet!

Amikor hét elején csirkecombtekercset főztem, itt Budapesten inkább hasonlított ősziesre az idő, mint májusira, éppen ezért

színeket és tavaszias ízeket szerettem volna a tányérra varázsolni.

A spárga már kifejezetten jó árban van a piacon, és a parázskrumpli is halmokban áll, így hát semmi akadálya egy könnyű ebédnek ebben az esős, zord időben - írja ínycsiklandó cikkében az Ízes Élet.

Hozzávalók 4 személyre:

8 db kicsontozott csirke felsőcomb 

só, őrölt fekete bors 

12 dkg tetszőleges zsírosabb sajt (trappista, gouda, edami) 

16 szelet fekete-erdei sonka (vagy baconcsík)

kevés olaj a sütéshez és a sütőtálhoz 

80 dkg parázsburgonya 

3 nagy paradicsom 

1 köteg zöld spárga (50 dkg) 

Elkészítés:
 

A húsfiléket óvatosan szétnyitjuk, kissé kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. A sajtot hasábokra vágjuk, és a csirkeszeletek közepére helyezzük. Szorosan feltekerjük, majd darabonként 2-2 szelet fekete-erdei sonkával (vagy baconcsíkkal) körbetekerjük úgy, hogy ne tudjon majd sülés közben kifolyni az olvadozó sajt. Egy serpenyőben, a felhevített olajon, oldalanként fél-fél perc alatt elősütjük a tekercseket, majd olajjal kikent sütőtálba sorakoztatjuk.

Közben a burgonya héját folyó víz alatt alaposan lesikáljuk, majd bő vízben megfőzzük a krumplikat. A sütőtálat letakarjuk alufóliával, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 35 percet sütjük, a 20-25. perc táján hozzáadjuk a megmosott, felcikkezett paradicsomokat.

Amíg mindez készül, a spárgákat megtisztítjuk (fás végeiket letörjük, a szárakról eltávolítjuk a „pikkelyeket”). 35 perc után a sütőtálba szórjuk, a paradicsommal együtt finoman megsózzuk. Levesszük az alufóliát, felemeljük a hőfokot 190-200 °C-ra, és még kb. 10-12 percig sütünk együtt mindent, amíg a spárga is roppanósra puhul. A főtt burgonyával tálaljuk.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!