SPOILER! Elég tekervényes lett a Star Wars: Skywalker kora

A rajongóknak az esetlenségével együtt is tetszeni fog a IX. epizód.

Ha odavagy a Star Wars-galaxisért, akkor jó eséllyel bírni fogod a Skywalker kora című részt is. Kérdés az, hogy mennyire? Van, aki pár időzónát is átutazott azért, hogy hamarabb láthassa a harmadik trilógia záró epizódját, ám vegyes fogadtatásra talált nála is a legfrissebb jedi-történet.

View this post on Instagram

Check out photos from the World Premiere of #StarWars: #TheRiseOfSkywalker! See it in theaters this Friday. (1 of 1)

A post shared by Star Wars (@starwars) on

Pár dolog a helyére kerül természetesen, de mégsem engedi túl közel magához a befogadót a cselekmény.

SPOILER!

Igen, az előzetesből gyaníthattuk, hogy a Császár előkerül. Már a film elején felbukkan Palpatine, aki fenyegetést jelent az új generációra nézve. Kylo Ren szerepében Adam Driver színészi alakítását nagyban tompítja az, hogy a játékidő zömében sisakot visel. Az Ellenállás sincs biztonságban: Rey (Daisy Ridley), Finn (John Boyega) és Poe (Oscar Issac) az uralkodót igyekeznek fülön csípni.

View this post on Instagram

Check out the Chinese poster for #StarWars: #TheRiseOfSkywalker. See it in theaters in 5 days!

A post shared by Star Wars (@starwars) on

Egy titkos sith nyomon indulnak el, majd a furcsa tárgyak sokasodni kezdenek… Az eddigi mozik legszebb pillanatai a szereplők beszélgetései voltak. Például mikor Han Luke-ról szól, vagy Finn méltatja Rey-t – de ez az emberi oldal most fájóan hiányzik, a lázas rejtvényfejtés viszi a műsoridőt.

via GIPHY

Akadnak azért érzelmes vagy vidám részek is: Billy Dee William visszatér Lando-ként, és a néhai Carrie Fisher felvételeiből is kihozzák a maximumot. Két világ feszült egymásnak a trilógia során: Rey és Kylo Ren, illetve J.J. Abrams és Rian Johnson víziója. 

View this post on Instagram

Check out photos from the World Premiere of #StarWars: #TheRiseOfSkywalker! See it in theaters this Friday. (2 of 2)

A post shared by Star Wars (@starwars) on

Abrams az első újgenerációs résszel sokakat a franchise-hez csalogatott, majd a második rendező mindent megkérdőjelezett, amit eddig bálványoztunk. A záró epizód pedig ahelyett, hogy tovább radikalizálódna, megpróbál kifarolni a komoly kérdések elől, ami miatt rossz előérzete lehet a leendő nézőknek az Uproxx szerint.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!