Szemétben talált értékes Star Wars-játékokat egy angol pár

A szerencse fiai négyszázezer fontot húztak be néhány babáért meg űrhajóért.

A Stourbridge-ben élő házaspár nem sejtette, milyen kincs hullik az ölébe, amikor kibontotta a szomszéd által számukra a garázsban hagyott zsákokat. A fiuk azonban nyomban felhívott egy árverési házat, amely le is csapott a több évtized alatt felhalmozott, eredeti csomagolásban lévő Star Wars-relikviákra - írta meg a Times.

"A tárolás miatt sok tárgy kissé nyirkos volt,

de ennek ellenére is ez volt a legjobb Star Wars gyűjtemény, amelyet valaha láttam" - mondta el Chris Aston, az Aston's aukciósház vezetője. A világ minden tájáról voltak érdeklődők, úgyhogy biztos volt benne, hogy jó árat kapnak a gyűjteményért.
A galaktikus birodalmi flotta eredeti csomagolású parancsnoki figurája - két ismert példány közül az egyik - például 32 500 fontért (13 millió forintért) ment el. Egy szintén gyári csomagolású Jawa-figura - tíz darab ismeretes - 27 280 fontot (11 millió forintot) ért egy vásárlónak.

A jedi visszatér című Star Wars-epizód

nyolc figurából álló szettje a nyolcvanas években egyenként 1,59 fontba (640 forintba) került, most azonban 1400 fontért (558 ezer forintért) ment el. A Star Wars-relikviák általában jó üzletnek bizonyulnak az árveréseken. 2015-ben egy Luke Skywalker-baba, amely 1978-ban gyerekjátékként került piacra, 25 ezer dollárért (7,6 millió forintért) kelt el a Sotheby's és az eBay által szervezett árverésen. Aston szerint a brit pár joggal érezheti úgy, mintha a lottón nyertek volna.

Nyitókép: Bornemouth News

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!