Szétvagdossa festményét a művész, a több adomány érdekében

Gyermekszervezeteket támogat egy brit művész feldarabolt alkotása elárverezése révén.

Sacha Jafri brit művész több mint 30 millió dollárral (9,4 milliárd forinttal) akar nemzetközi gyermekszervezeteket támogatni. Ebből a célból hatvan darabra vágja egy, csaknem 2000 négyzetméteres festményét, majd elárverezik a darabokat.

Jafri a dubaji Atlantis szálloda báltermében dolgozik

a The Journey of Humanity című képen. A bevételt az UNICEF, az UNESCO, a Global Gift Foundation és dubaji jótékonyság célú szervezetek kapják. Jafri, aki a járvány miatt az Egyesült Arab Emírségekben maradt, a világ minden tájáról érkezett gyermekrajzokat is beilleszti rendhagyó projektjébe. A rekordméretű festmény

témája a kapcsolat és az elszigeteltség.

"A gyerekeknek nincsenek eszközeik, hogy megküzdjenek azzal, amivel most a pandémia miatt szembesülnek. Azért találtam ki, hogy ezen a módon lehetőséget adjak nekik érzelmeik kifejezésére" - magyarázta a művész. Jafri hat hónap alatt 4500 liter festéket és ezer ecsetet használt el a képhez.

Az árverést Dubajban rendezik, decemberben.

Maria Bravo, a Global Gift Foundation képviselője szerint a járvány okozta globális válság miatt bármilyen segítség jól jön, hiszen idén szokásos adománygyűjtő gálájukat sem tudták megrendezni, így új utakat kell találni a gyűjtésre. Jafri az árverésből befolyó összegből a világ legszegényebb gyerekeit akarja támogatni oktatási, kapcsolatteremtési, egészségügyi és higiéniai lehetőségeik javításával. 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!