Szigorít a királynő Harryvel kapcsolatban

II. Erzsébet királynő meg akarja tiltani Harry hercegnek és feleségének, Meghan hercegnőnek, hogy a "Royal", vagyis a "királyi" szót márkanévként használják

 - írják a londoni lapok.

Harry és Meghan, vagyis Sussex hercege és hercegnője

januárban jelentette be, hogy visszavonul a brit királyi család magas rangú tagjaként ellátott hivatalos funkcióitól, pénzügyileg függetlenedik, és ideje nagy részét Kanadában tölti.
Ezután az udvar hivatalosan is közölte, hogy a hercegi házaspár a monarchia hivatalos programjaiban a továbbiakban nem vesz részt, közpénz ellátmányt sem kap, és Harry nagymamáját, II. Erzsébet királynőt sem képviselhetik hivatalos fórumokon.
Harry herceg és amerikai felesége a jövőben nem használja az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) titulust sem, amire Harry az uralkodó egyenes ági leszármazottjaként, Meghan Markle pedig Harry feleségeként tarthatott igényt.

A pár"Sussex Royal" néven saját közös honlapot indított,

amely a sussexroyal.com címen látogatható, és közös Instagram-profiljuk is - amelynek több mint 11 millió követője van - a @sussexroyal nevet viseli. Tervezték, hogy a Sussex Royal elnevezést hivatalosan is globális márkanévként jegyeztetik be a hozzájuk köthető különböző árucikkek - ruhák, könyvek, oktatási anyagok - számára, emellett egy új jótékonysági alapítványt is létre akartak hozni Sussex Royal - The Foundation of the Duke and Duchess of Sussex néven. A királynőnek viszont nem tetszik, hogy Harry herceg és felesége kereskedelmi márkanevet gyártana a "Royal" jelzőből, miközben

a királyi család hivatalos tevékenységében nem vesznek részt.

A királynő ezek után arra jutott, hogy Harry és Meghan magánjellegű tevékenysége során nem indokolható a "Royal" szó használata. Harry és Meghan ezután elfogadta, hogy a jövőben nem használhatják a Sussex Royal márkanevet, ami komoly fejfájást okoz a hercegi házaspárnak, hiszen számos kezdeményezésük bejegyeztetési procedúráját kezdhetik elölről.  

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!