Szívtépő, együtt ment a halálba az idős pár, akik nem győzték fizetni az orvost

Brian Jones és Patricia Whitney-Jones sorsa több, mint megrázó.

Brian Jones fél-automata fegyverét először neje, Patricia Whitney-Jones felé irányította, majd miután az asszony elhunyt, önmagára szegezte a pisztolyt. Három golyó végzett a washingtoni férfival, aki az elkeseredett döntést az után hozta meg, hogy megkapták a számlát az egészségügyi ellátásról.

Az asszony állapota súlyosbodott, és a megnövekedett orvosi költségeket már nem tudták volna vállalni. Így augusztus 7-én reggel Ferndale-ben eldördültek a végzetes lövések.

Bill Elfo, a Whatcom County serif-iroda részéről jelezte, hogy nyomozás folyik a feltehetően előre eltervezett, kettős öngyilkosság esetében. A 77 éves férfi reggel 8:30-kor felhívta a 911-et, és bejelentette, hogy végez magával, miután az egy évvel fiatalabb párjával már megtette.

Lelövöm magam, de hagyok üzenetet a hatóságoknak.

A diszpécser kísérletet tett arra, hogy a vonalban tartsa az idős urat, de hiába fáradt. Jones elköszönt:

A bejáratnál lévő fürdőszobában leszünk.

A helyszínre érkező rendőrök tényleg mindent úgy találtak, ahogyan a telefonban elmondta a házigazda. Először egy robot-kamera derítette fel a tetemeket, majd behatoltak az egyenruhások is. Két kutya is élt a háznál, őket menhelyre juttatták a rendőrök.

A legközelebbi rokon felderítése a férfi feljegyzése alapján már folyik; a szomszédok – köztük Sherrie Schulteis is – teljesen le vannak döbbenve:

Jóban voltunk, időnként beszélgettünk a virágainkról. Fogalmam sem volt, min mennek keresztül. Kis közösség vagyunk, mindenki tud mindenkiről. De mélyebben mégsem ismertük meg egymást.

A serif is döbbenten áll az eset előtt:

Borzalmas tragédia, ha idős polgáraink nem találnak más kiutat, csak az öngyilkosságot. Pedig a 911 pont arra való, hogy a reménytelen körülmények közt is segítséget kapjon a bajba jutott hívó.

idézi a People.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!