Sztár lett a sivatagi extrémsportoló kutyából

Kaktusz egyetlen kutya indulóként, hétfőn tűnt fel a versenyzők között, miután azok elfutottak egy berber település mellett.

Ezután pedig saját örömére teljesítette a marokkói Marathon des Sables legkeményebb szakaszait. Ez a verseny a sivatag mélyén zajlik, hat napon keresztül összesen több mint 140 mérföldet kell lefutni a dögletes melegben. Kaktusz kutya a szerdai 47,4 mérföldet 11 óra 15 perc alatt teljesítette, ami nyolcszáz induló között a 76-ik helyre volt elég a homokviharban. Miután pedig beért, csakis a jó hangulat kedvéért még lefutott pár extra mérföldet - írja a The New York Times. Az ellenőrzőpontokon neki is adtak inni, sőt az esti táborhelyeken etetéséről is gondoskodtak. Talán csak egyetlen dolgot lehetett neki felróni:

nem fizette be a 3500 dolláros nevezési díjat.

Cserében viszont segített extrém sportoló társainak: helybéli lévén messziről elkerülte a lazább, süppedős részeket, időt takarítva meg ezzel az őt követőknek. Miután lefutotta a keddi huszonnégy mérföldes szakaszt, a versenyzők úgy gondolták, hogy nem látják többé, ehhez képest egy nyomkövetővel a nyakában simán belevágott a másnapi ultra durva, közel ötven mérföldes táv teljesítésébe is. Itt egy kicsit azért megremegtek a lábai, ám tizenhat mérföld után egy kiadós hányás, majd fél óra szieszta után, mintha mi sem történt volna ismét visszaállt a futók sorába. Némelyek persze egyből

csalást kiáltottak, mondván: Kaktusznak kétszer annyi a lába,

mint nekik. Mások viszont megvédték, azzal, hogy a szíve viszont sokkal kisebb, mint az emberé, úgyhogy ez a teljesítmény mindenképpen kivételes. Gazdája szerint egyébként Kaktusz egy hétköznapon simán lefut negyven kilométert, talán ezért nem találtak a talpán egyetlen sérülést sem a sportorvosok. Kaktusz kutya a verseny végén helytállásáért egy érmet is kapott a szervezőktől.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!