Tarantino kéri, ne spoilerezzék az új filmjét

Kedd este mutatták be a Cannes-i versenyfilmek között. 

Az idei cannes-i fesztiválra eddig nem látott tömeg érkezett Quentin Tarantino legújabb filmje bemutatójának napján - láttuk a propelleren. Az újságírók már órákkal korábban sorban álltak, hogy

bejuthassanak a film egyetlen sajtóvetítésére.


A vetítés előtt Thierry Frémaux, a fesztivál művészeti igazgatója megismételte a rendező azon kérését a nézőkhöz, hogy ne mondják el azoknak előre a történetet, akik még nem látták az alkotást. Tarantino kérése a fesztiválra akkreditált újságírókhoz szól, mivel a filmet csak augusztusban mutatják be. A Volt egyszer egy Hollywood az 56 éves rendező kilencedik és eddigi legszemélyesebb filmje.

A történet Los Angelesben játszódik 1969-ben,

amely év a hippimozgalom idején Hollywood aranykorának végét jelentette Roman Polanski filmrendező terhes feleségének, Sharon Tate-nek és barátainak kegyetlen meggyilkolásával. A film két főhőse egy képzeletbeli westernszínész, Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) és barátja, a szintén képzeletbeli kaszkadőr dublőre, Cliff Booth (Brad Pitt), akiknek közvetlen szomszédságába költözik Hollywood két új sztárja, Roman Polanski és Sharon Tate (Margot Robbie).

Tarantino huszonöt évvel ezelőtt a

Ponyvaregény című filmjéért elnyerte a cannes-i Arany Pálmát.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!