Taxival vitte el orvoshoz a beteg madárfiókát

Mivel a férfi már ivott, inkább taxit hívott a beteg madárnak.

Sérült kismadár gurult be az utahi Ogden állatmentőihez egy Uber taxi hátsó ülésén. Az aranypinty fióka egyedül érkezett, az utahi állatmentők pedig meghatódtak a nem mindennapi cselekedettől. A szervezet Facebook-oldalán számolt be az esetről. Mint írják:

bár már mindent láttak, most ők is nagyon meglepődtek.

Tim Crowley épp barátaival iszogatott, amikor egyszer csak lezuhant eléjük egy fióka. A férfi gyorsan lefotózta a madarat, és a képet elküldte az ogdeni vadállatmentő szervezetnek. A rehabilitációs központ egyik munkatársa vissza is írt neki, hogy amilyen gyorsan csak lehet, vigye be a madarat hozzájuk. Tim, már sokat ivott azon az estén, ezért hívott egy Ubert, hogy az vigye be a fiókát az állatkórházba. Az első taxis elutasította a fuvart. A második sofőr azonban már jó arc volt, és vállalta, hogy egyedül a kórházhoz furikázza a kis aranypintyet. Az Uber-sofőr szerint csak egy pici zajt csapott a madárka, amikor csipogni kezdett. "Kikapcsoltam a légkondit, és lehúztam egy kicsit az ablakot, mert valószínű, hogy fázott a fióka, azért csipogott" – mesélte Christy Guynn.

Az állatmentők hálásak Timnek, és köszönetet mondtak neki, hogy nemcsak a madár életét mentette meg, de felelősségteljes módon nem ült ittasan a volán mögé. A körülbelül két hetes madárfióka érkezésekor alultáplált és kiszáradt volt A Petey névre keresztelt madár nyár végén hagyhatja majd el a rehabilitációs központot, akkor repülhet vissza a vadonba.

(Nuus)

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!