Taylor Swift dokufilmet mutatnak be a Sundance fesztiválon

A Taylor Swift énekesnőről készült dokumentumfilm és Viggo Mortensen első rendezése is szerepel a januári Sundance Filmfesztivál programjában.

Az Emmy-díjas Lana Wilson rendezte Taylor Swift: Miss Americana című dokumentumfilmet a utahi Park Cityben rendezett független filmfesztivál nyitó napján, január 23-án vetítik. "A független művészek alkotásai a világ kultúráját gazdagítják. Munkáik, amelyeket büszkén mutatunk be, nemcsak szórakoztatnak, de ami több, felvilágosítanak, felráznak és felvérteznek" - fogalmazott Robert Redford amerikai filmszínész, rendező és producer, a fesztivál társalapítója. A Sundance Filmfesztiválon

27 ország 118 filmes produkcióját vetítik.

A fesztivál igazgatója, John Cooper elmondta: vállalt céljaik közé tartozik, hogy legalább annyi női rendező munkáját mutassák be, mint férfiét a nemi egyenlőség jegyében. Emellett az elsőfilmes alkotók felkarolását is feladatuknak tartják. A fesztiválon 44 elsőfilmes rendező mutatkozik be. Nicole Newnham és Jim LeBrecht  Crip Camp című dokumentumfilmje fogyatékkal élő kamaszok hetvenes évekbeli nyári táboráról szól. A mozi

Barack és Michelle Obama Higher Ground produkciós cége

közreműködésével született. A fesztiválon szerepel majd Anne Hathaway és Ben Affleck filmje, a The Last Thing He Wanted, Anthony Hopkins és Olivia Colman drámája, a The Father, a The Nest Jude Law-val a főszerepben, valamint Ethan Hawke és Kyle Maclachlan a Tesla, Michael Keaton a Worth, Julia Louis-Dreyfus a Downhill és Benedict Cumberbatch az Ironbark című produkcióban.
A rendezőként bemutatkozó Viggo Mortensen Falling című drámáját a fesztivál záró filmjeként mutatják be. A 35. alkalommal megszervezett fesztivált 2020. január 23. és február 2. között tartják.

Nyitókép: CC BY 2.5, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1041783

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!