Te is nassolsz a TV előtt? Vigyázz, mert rossz vége lehet!

Mindegy igazából, hogy csak rágcsálunk, eszegetünk, vagy egy az egyben a tévé előtt ülve fogyasztjuk el valamelyik étkezésünket, mindenképpen rossz és egészségtelen szokásról beszélhetünk. Próbáljunk leszokni róla, vagy legalább áttérni a nyers zöldséghasábok-natúr joghurtból készült mártogatós kombinációra… Mutatjuk, miért is nem szerencsés a tévé előtti nassolás.

Nehéz leállni

Ha tévézés közben eszünk, nem tartjuk számon, hogy mit és mennyit fogyasztunk el valójában, hiszen nem az étkezésre figyelünk. Ez általában azt eredményezi, hogy jóval többet megeszünk annál, mint amit egy normális étkezés során elfogyasztanánk. 

Nem éppen egészséges dolgokat eszünk

Ez a pont inkább a filmezés közbeni rágcsálásról, és nem a vacsora, ebéd tévé előtti elfogyasztásáról szól. Ilyenkor nem csupán sokat eszünk, hanem olyan rágcsákat részesítünk előnyben, amelyek egyáltalán nem egészségesek. Gondoljunk csak a csipszekre, ropikra, pattogatott kukoricára. 

Könnyen elhízás lehet a vége

Az elhízás azért különösen veszélyes, mert egy sor betegség előszobájának tekinthető. Ilyenek a cukorbetegség és szívbetegségek, de az aktuális koronavírus-járványban is többször feltüntették már az előzetes kórtörténetben a kóros elhízást. Ráadásul a tévé előtt ülve az anyagcserénk is lelassul, növelve az elhízás esélyét.

Mit ehetünk, ha mégsem bírunk leállni a tévé előtti nassolással? Íme 8 mentőötlet az Ízesélet.hu oldalán! 

 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!