Te is sokat rendelsz a a pandémia alatt? Ezt feltétlenül tudnod kell!

Ha gyakran rendelünk házhoz ételt, hamar eláraszthatják konyhánk és lakásunk különböző pontjait a műanyag dobozok. Természetesen vannak cégek, amelyek papír, egyszer használatos dobozban hozzák ki az ételt, de mi a helyzet a strapabírónak tűnő műanyag dobozokkal? Dobjuk ki azokat is? Vagy kezdjünk újrahasznosításba?

A vélemények megoszlanak. Vannak, akik minden felesleges lomtól gyorsan meg szeretnének szabadulni, és vannak a gyűjtögetők, ők azok, akik mindent eltesznek „jó lesz még valamire” alapon. És ezek a dobozok tényleg egy sor dologra használhatóak a konyhában. Miután jól elmostuk, használhatjuk ételtárolásra és alapanyagok rendszerezésére is. Egy valamit viszont jobb megfogadnunk: semmiképpen se melegítsünk bennük ételeket. Ezeket a dobozokat egyszerűen nem erre találták ki, és nem is tudhatjuk pontosan, hogy milyen összetételű műanyagból készültek. A műanyagokban lévő vegyi anyagok akár az ételbe is bejuthatnak melegítés közben, ezzel pedig egészségünket kockáztathatjuk. 

Élelmiszereket tehát tárolhatunk bennük egy pár hónapig, amíg el nem színeződnek vagy meg nem repednek, de a maradék ételeket semmi esetre se mikrózzuk meg bennük, azokat csak a kifejezetten arra a célra szolgáló műanyag dobozokban melegítsük.

Forrás: Ízesélet.hu 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!