Te tudtad ezt a zöld teáról?

Zsíros ételek fogyasztása után érdemes inni, mert lassítja a hízás mértékét.

Ha enyhíteni akarjuk a zsíros ételek csípőméretünkre gyakorolt hatását, toljuk félre a vörösbort és helyette öblítsük le a finomságokat egy csésze zöld tea itallal. A zöld teában található epigallokatekin-gallát nevű antioxidáns, azaz az EGCG

lassítja a zsíros ételek következtében megindult hízást.

Az Obesity című lapban megjelent tanulmány szerint egereken végzett kísérletek támasztották alá a tényt, miszerint – a kontrollcsoporthoz képest – közel fele annyira gyorsan híztak azok a zsíros étrenden élő rágcsálók, amelyeknek a táplálékuk mellé EGCG-t is adtak, ráadásul a szervezetük is

harminc százalékkal kevesebb zsírt szívott magába.

Dr. Joshua Lambert, a Pennsylvania Egyetem munkatársa kifejtette, hogy a jelek szerint tehát két előnye is van a zöld teában található antioxidánsnak: az egyik, hogy csökkenti a zsírfelszívódás mértékét, a másik, hogy fokozza a zsírfelhasználás képességét, ugyanakkor az étvágyat nem csökkenti. Dr. Lambert hozzátette, hogy embereknél már napi egy-két csésze zöld tea kedvező hatással lehet a testsúlyra, ezért mindenkinek ajánlott a fogyasztása, aki súlyfelesleggel szembesül magán.

Napi Doktor

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!