Tengerparti strand nyílik Bécsben

Zöld, hűvös és árnyas, ráadásul gördeszkapark és finom ételek is lesznek.

Bécs egyik nyári attrakciója, a CopaBeach megújult és hamarosan vendégeket is fogad. A járvány szabta előírások jegyében idén nyáron is várja vendégeit a Bécs belvárosától alig negyed órára található Duna-sziget homokos tengerpartot idéző CopaBeach-e. Az első büfék pünkösdkor nyitnak, a strand már most is látogatható. A teljes terület öt hektár nagyságú, a vízparti rész ötszáz méter hosszú.

A strand ingyenes, fogyasztási kötelezettség nélkül

használható. Ez alapvető koncepció a vízparti szabadidős területek kialakításánál Bécsben, a Duna-csatorna Kaiserbadschleuse részén jelenleg épülő "úszó szigeteknél" is ezt az elvet alkalmazzák. A CopaBeachen az újonnan telepített, hatalmas fáknak köszönhetően húsz százalékkal nőtt a zöldfelület és az árnyékos helyek száma. A Bécs belvárosi mediterrán hangulatról olajfák, leanderek és pálmák, míg a hűsítésről a Duna vizén kívül több párazuhany gondoskodik. A metrókijárathoz közel helyet kapott egy, kezdőket és profikat egyaránt kiszolgáló

gördeszkapálya, illetve mászópark is épült.

Lehetőség van jógázni, vagy, ha valaki a vízisportokat kedveli, kenuk és állva evezős deszkák (SUP-ok) is bérelhetők. Van venezuelai streetfood és palacsintázó is, de a bécsi konyha is képviselteti magát. A koktélokból is bő kínálatot találunk. Bár a szabad téren sokkal kevésbé terjed a fertőzés, itt is be kell tartani a koronavírus elleni hatósági előírásokat és távolságot kell tartani egymástól. Erre több helyen is táblák figyelmeztetnek.

Képek: Copa Beach © PID/Christian Fürthner

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!