Terápiás malac dolgozik a San Francisco-i reptéren

Hétfőtől terápiás malac is fogadja az utazókat San Francisco nemzetközi repülőterén.

A megtermett disznólány Juliana névre hallgat, de gazdája, Tatyjana Danilova Lilou becenéven is szólítja. A terápiás állat az ebekhez hasonlóan segít csökkenteni az izguló utasoknak a stresszt. Az idegességét csillapítani óhajtó utasok a

termetes röfögő sertés sörtés hátát simogathatják.

Juliana nem először jár San Francisco nemzetközi repülőterén: három évvel ezelőtt, süldő korában pár hetet már eltöltött ott. Tulajdonosa és a reptér azonban akkor még nem kötött szerződést egymással a disznó szerződtetésére. Most viszont a malac a város kutyakiképző központjában némi oktatáson-szoktatáson esett át, s ettől kezdve az ideges utasoknak arra is lehetőségük nyílik, hogy a disznó akár közvetlenül a beszállásig elkísérje őket.


Az állat nemcsak nyugtató hatású, de illedelmes is.

Megtanították akkor röfögni, amikor "köszöntenie" kell a vendéget, türelmesen viseli a fejére nyomott pilótasapkát, megadóan tűri a szelfiket is. Ha nem teljesít szolgálatot a reptéren, Juliana a gazdájával él, San Francisco belvárosában lévő lakásukon. Saját ágya és diétája van, és naponta sétáltatják, nyakörvvel. Szívesen tölti idejét emberek társaságában. A terápiás állatok megszokottak sok amerikai repülőtéren, igaz, elsősorban kutyákat "foglalkoztatnak" e célokra. De a sertések sem teljesen szokatlanok. New York állam fővárosa, Albany nemzetközi légikikötőjében például 2016 decemberétől ugyancsak terápiás állatként kocog Szalonna, a koca.

Kép: Instagram, Lilou_SF

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!