Tippek az online tanulás megkönnyítésére

Az otthoni tanulás nem mindenki számára magától értetődő, sokan, akik eddig a tantermi oktatáshoz ragaszkodtak, nincsenek felkészülve a megváltozott helyzetre.

A TanfolyamOKJ.hu összegyűjtötte azokat a módszereket, melyek alkalmazásával könnyebben elvégezhetőek az online tanfolyamok.

Alakíts ki megfelelő helyet a tanuláshoz

A legjobb az, ha el tudsz különülni a tanuláshoz, de amennyiben erre nincs lehetőséged, egy tanulósarok kialakítása is elegendő lehet. Teremtsd meg magadnak a minél inkább zavartalan környezetet. Amikor tanulsz, legyen kéznél minden: tollak, ceruzák, jegyzetek, könyvek, füzetek stb.

Szólj, hogy nem fogsz ráérni

Előre szólj azoknak, akikkel együtt élsz, hogy ne zavarjanak, mert fontos tréningen veszel részt. Ezzel megelőzöd a kínos webkamerás szituációkat is.

Fülhallgató a laptop mellett, ha kell

Hosszabb kurzus esetén érdemesebb a számítógép hangszóróján hallgatni a tananyagot. Ugyanakkor célszerű egy fülhallgatót is odakészíteni a gép mellé arra az esetre, ha nagyobb lenne az otthoni zaj.

Felejtsd el a telefonnyomkodást

A mobilt kapcsold ki, vagy állítsd repülő üzemmódba, hogy senki se zavarjon – ugyanúgy, mintha egy tantermi oktatáson lennél. Az e-mailek olvasgatása és a közösségi oldalak görgetése teljesen elvonja a figyelmet a tanulásról.

Ne tegyél programot közvetlenül az online tanfolyam elé vagy után

Jobb, ha az online kurzus kezdése elé közvetlenül nem teszel semmilyen teendőt, nehogy kapkodva, utolsó pillanatban érj haza. Az órák után pedig érdemes időt hagyni arra, hogy átgondold, és ezzel elmélyítsd a tanultakat.

Legyen kéznél enni- és innivaló

Gondoskodj arról, hogy kéznél legyen olyan előre elkészített ennivaló, amit a rövid szünetben el tudsz csipegetni. Egy pohár vizet is érdemes az asztalra készítened, hogy bármikor bele tudj kortyolni, ha megszomjazol.

További tippekért kattints a Napidoktor.hu cikkére! 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!