Titkos trükkök a legfinomabb csirkesalátához

A csirkesaláta jól mutat a hidegtálakon, büféasztalokon, de a hétköznapokban is megállja a helyét.

Magunkkal vihetjük egy kis dobozkában a munkahelyünkre, sőt szendvicsbe is tölthetjük. Miből is áll a klasszikus csirkesaláta? Csirkemell- vagy combfilé (főtt vagy sült – mi a pirult, sült csirke mellett tesszük le a voksunkat), majonéz, angol zeller és saláta. Persze a majonézt keverhetjük tejföllel, és a fűszerekről se feledkezzünk el, sózni és borsozni mindenképpen érdemes a salátánkat. És, hogy hogyan lehet izgalmasabb? A megoldás nagyon egyszerű:

kerüljön bele valami savas összetevő!

Plusz ízt ad, megtöri a majonéz „zsírosságát”, és extra frissességet kölcsönöz az ételnek. Mondhatnánk, hogy jó megoldás a citrom vagy a lime leve, de válasszunk valami sokkal eredetibbet: a titkos hozzávaló ezúttal legyen a savanyú uborka leve! A savanykás-sós lé kiegyensúlyozza a zsíros majonézt, és megadja a csirkesalátának a hiányzó ütős ízt. Az olyan savanyú uborka leve a legjobb, amely ecet és só oldatából áll, egyszerűen keverjünk egy keveset a majonézhez. Ne csak lé kerüljön a salátába, az apróra vágott savanyú uborka ízével és textúrájával szintén feldobja azt. 
 
 
 

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!