2019.10.03. Italiano
A csirkesaláta jól mutat a hidegtálakon, büféasztalokon, de a hétköznapokban is megállja a helyét.
Magunkkal vihetjük egy kis dobozkában a munkahelyünkre, sőt szendvicsbe is tölthetjük. Miből is
áll a klasszikus csirkesaláta? Csirkemell- vagy combfilé (főtt vagy sült – mi a pirult, sült csirke mellett tesszük le a voksunkat), majonéz, angol zeller és saláta. Persze a majonézt keverhetjük tejföllel, és a fűszerekről se feledkezzünk el, sózni és borsozni mindenképpen érdemes a salátánkat. És, hogy hogyan lehet izgalmasabb? A megoldás nagyon egyszerű:
kerüljön bele valami savas összetevő!
Plusz ízt ad, megtöri a majonéz „zsírosságát”, és extra frissességet kölcsönöz az ételnek. Mondhatnánk, hogy jó megoldás a citrom vagy a lime leve, de válasszunk valami sokkal eredetibbet: a titkos hozzávaló ezúttal legyen a savanyú uborka leve! A savanykás-sós lé kiegyensúlyozza a zsíros majonézt, és megadja a csirkesalátának a hiányzó ütős ízt. Az olyan savanyú uborka leve a legjobb, amely ecet és só oldatából áll, egyszerűen keverjünk egy keveset a majonézhez. Ne csak lé kerüljön a salátába, az apróra vágott savanyú uborka ízével és textúrájával szintén feldobja azt.