Több, mint száz elefántot árverezne el Namíbia

170 elefántot árverezne el a szárazság miatt Namíbia.

Az országot sújtó szárazság miatt Namíbia 170 elefántot akar elárverezni. Ezzel kezelhetőre csökkenne a megnövekedett elefántpopuláció száma.

A környezetvédelmi minisztérium bejelentése szerint az aukcióra bocsátott elefántokat bárki megvásárolhatja, aki megfelel a szigorú szabályoknak. Biztosítani kell a karantént és

vadbiztos kerítéssel körbevett ingatlanon kell elhelyezni

az állatokat. A külföldi vásárlóknak igazolniuk kell, hogy országuk állatvédelmi hatóságai engedélyezik az elefántok bevitelét.
Namíbiában 1995-ben 7500 elefánt élt, 2019-ben viszont a populáció már 24 ezer. Emiatt nőtt az elefántok és emberek közötti incidensek száma is, ezzel is indokolta a minisztérium a meghirdetett árverést.

Tavaly Namíbia bejelentette, hogy fontolgatja a veszélyeztetett fajok globális kereskedelméről szóló megállapodásból való kivonulását, mivel

szeretné megnövelni a trófeavadászatok számát

és az élő állatok exportját. A bevételekből a veszélyeztetett fajok védelmét is finanszírozni tudnák. Tavaly a súlyos aszállyal küzdő Namíbia ezer vadat adott el árverésen a nemzeti parkjaiból, köztük 500 bivalyt.

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!