Tömegek szexelnek bedrogozva. Ez veszélyes!

Több brit szakértő beszélt arról a Daily Mailnek, hogy utóbbi időben praxisuk során egyre több esetre figyeltek fel, amely a drog hatása alatti szexről szólt. Ilyenkor, megfigyelték, HIV-fertőzés és más betegségek veszélyét, emellett pedig súlyos mentális problémákat is okozhat.

A szakértők csak "vegyiszexként" utalnak azokra az aktusokra, amelyek pszichoaktív szerek hatására jönnek létre, többnyire férfi és férfi között. Elsősorban a mefedron, a gamma-hydroxybutyrate (GHB), a gamma-butyrolactone (GBL) és a kristály meth az, amely masszív orgiákhoz vezet, amelyek órákon és napokon keresztül is eltarthatnak, s amelynek során több szexuális partnerrel is közösül mindegyik résztevő.

A felmérés rámutat arra, hogy egyelőre kevés tanulmány létezik, amely kimondottan a drog szexualitásra gyakorolt hatását vizsgálja, viszont különösen a leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösség köréből érkezik egyre több páciens, akik drogos állapotban szexeltek, és ennek során megbetegedtek.

A problémát az okozza, hogy az addiktológián főként a heroin-, a kokain- és az alkoholfüggőséggel járó problémákra tudnak reagálni a szakemberek, míg a legtöbb problémát épp az említett szerek okozzák, és használatuk egyre inkább elterjedtté válik.

Nyitókép: https://pixabay.com/hu/users/xplatoon-4825686/

Nem szeretnél lemaradni a legfrisebb bejegyzésekről?

kövess minket facebook-on is!